LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

200 jongeren doen mee aan ProTO

Woensdag 18 april 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
WESTVOORNE - Ruim tweehonderd jongeren hebben afgelopen weekend meegedaan aan de ProTO. Voor hen veranderde de kop van Voorne daarbij in een grote hindernisbaan.

In en rond Oostvoorne, Rockanje en Tinte stonden zaterdag klimwanden, luchtkussens en vele behendigheidsparcoursen. ProTO is een jaarlijks sportief evenement voor leden van christelijke jongerenverenigingen uit heel Nederland. De deelnemers kennen elkaar vooral van discussiebijeenkomsten en stapavonden, maar het ProTO-weekend doet een beroep op het atletisch vermogen van de 16tot 25-jarigen.

Naaldwijk blijkt de sportiefste christelijke jongeren te huisvesten, want drie teams uit de Westlandse plaats pakten de medailles na de vijfentwintig kilometer lange hindernistocht met uitdagende spellen.

Zuidland hield de eer van de streek enigszins hoog door als 5e te eindigen, net voor twee teams uit Oostvoorne. Rockanjese jongeren eisten de 9e plek op in de rangschikking en Zwartewaal eindigde op de 14e plek. Er deden 27 teams mee. Slotstuk van het weekend was een vrolijke kerkdienst.

Meer informatie: www.protoweekend.nl

Gepubliceerd op 18-04-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff