LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Beestachtig rekenen op school

Zondag 22 april 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
HELLEVOETSLUIS - Het tellen van de strepen van een zebra, de snelheid van een tijger, het leefoppervlakte van een kip en het gewicht van insecten. Slechts een paar voorbeelden van de onderwerpen die de kinderen van de Montessorischool tegenkwamen op de grote rekendag die afgelopen woensdag plaats vond.

Deze dag werd feestelijk geopend door met de ouders en kinderen een lied te zingen op het schoolplein. Aansluitend is er met de hele school een levende grafiek gemaakt over lievelingsdieren. De kinderen mochten in een rechte lijn achter de plaat van hun lievelingsdier gaan staan, met zijn allen bij elkaar vormde dit een mooie grafiek.

Toen de kinderen binnen kwamen, stonden er allerlei rekenactiviteiten klaar. De kinderen van de onder- en middenbouw startten met een quiz over dieren, waarin getallen en maten centraal stonden.

De kinderen van de bovenbouw konden in kleine groepjes aan de slag met een rekencircuit.

Na een hele dag tellen, wegen, passen en meten, hebben de kinderen niet alleen veel geleerd op het gebied van rekenen, maar zijn zij ook heel veel te weten gekomen over allerlei verschillende dieren en hun leefomstandigheden.


Gepubliceerd op 22-04-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff